Danaos

Loutraki

 ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ *** *** ΤΗΛ. 27410 48385 ΚΑΙ 6972 556604

Διασκορπισμένα σκουπίδια στον κόμβο Φλοίσβου & Δαναού

Διασκορπισμένα εδώ και εκεί κάθε λογής σκουπίδια και σακούλες  στον κόμβο Φλοίσβου & Δαναού

Σε λίγες μέρες και "ορθώς" διοργανώνεται από τον σύλλογο Φλοίσβου Λουτρακίου, στην περιοχή Κατουνίστρας, εκδήλωση για την περίφημη ανακάλυψη της αρχαιολογικής σκαπάνης και την ανάδειξη της "Ρωμαϊκής Έπαυλης" καθώς και μιας καλλιτεχνικής εκεί παρουσίασης επιπλέον στον χώρο με σκοπό να αναδείξουμε τα ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής αυτής.

Δεν θα τιμά όμως κανέναν μας πια αν με μια ματιά στον κόμβο των συλλόγων του Φλοίσβου, Δαναού και Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης (και συγκεκριμένα στον χώρο των γραμματοθυρίδων αλλά και στον τόπο όπου εναποθέτονται σακκούλες στους κάδους συγκομιδής απορριμμάτων) αντικρύσει κανείς, που θα αντικρύσει έτσι κι αλλιώς, αυτό το απαράδεκτο θέαμα.

(με ζουμ διακρίνεται ακόμη περισσότερο το κακό).

 

4

 

Την άθλια αυτή εικόνα που σε διάφορα σημεία υπάρχουν διασκορπισμένα εδώ και εκεί κάθε λογής σκουπίδια και σακκούλες που και το αίολο συνάμα του καιρού συστρατεύει κι αυτό και συμβάλλει στην ασχήμια από: ρούχα πεταμένα, τσάντες και πλαστικά ποτήρια, καρέκλες πλαστικές, μέχρι και γλάστρες, λάστιχα και άλλα πολλά αλλά και διάσπαρτες πολύχρωμες σακκούλες να κοσμούν τον γύρω χώρο που θα έλεγε κανείς μεταφορικά πως είναι σαν στο γειτνιαζόμενο χωράφι να βοσκάνε νέου τύπου ανακάλυψης πρόβατα με σακκούλινη όψη και χωρίς βέβαια κανείς να σκέπτεται να μπει στο κόπο να τις μαζέψει.

 

Σαφώς και οι αρμόδιοι φορείς θα έπρεπε να επιδείξουν και εκείνοι το ανάλογο ενδιαφέρον "κι ας προστρέξουν" αλλά κι εμάς όμως μας βαραίνουν τεράστιες ευθύνες και θα εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ.

 

2

 

Είναι χαρακτηριστικό ιδίωμα αλλά κι αδικαιολόγητο μαζί το χαρακτηριστικό των συνδημοτών μας (και αποδεικνύεται αυτό με την επαναληψημότητα του γεγονότος δυστυχώς) πως τα σκουπίδια που θα συλλέξουμε από μια καθημερινή μας χρήση ενδεχομένως από ένα γεύμα να επιθυμούμε κι όλας να τα ξεφορτωθούμε σε μια λεπτή σακκούλα του μάρκετ και να τα ξεφορτωθούμε μονομιάς αρκεί και μόνον να φύγει από το σπίτι μας και αυτή ας εύρει οποιαδήποτε τύχη κι όπως να 'ναι στον συφερτό των άλλων συσσωρευμένων παρόμοιων τσαντών με αποτέλεσμα εκεί να υπάρχει το πρόβλημα και η εικόνα που περιγράψαμε παραπάνω.

 

3

 

Υπενθυμίζουμε πως το ορθό θα ήταν κάθε νοικοκύρης να κρατήσει τις μικρές του σακκούλες στο σπίτι και όταν πια αυτές συσσωρευτούν και συγκεντρωθούν πάνω από 5-6 σακκούλες όλες μαζί να τοποθετηθούν σε μια μεγάλη μαύρη σακκούλα και μάλιστα ισχυρής αντοχής που θα δένεται πάντα σφιχτά και τότε μόνο να συγκεντρώνεται το υλικό στους κάδους αυτούς.

 6

 

Μόνον έτσι θα αποφεύγονταν ενδεχομένως και αυτή η ασχήμια και δεν χωρά αμφιβολία πως μόνο έτσι θα μπορούσε να νοικοκυρευτεί και να τακτοποιηθεί και στον νου μας η πρόθεση ως μια μόνιμη θέση και σκέψη για την ομορφιά και διασφάλιση για την υγιεινή.

 

5

 

Επίσης δεν χρειάζεται να τοποθετούμε επιδεικτικά τα μεταχειρισμένα μας παπούτσια μπροστά στις γραμματοθυρίδες εν είδει μιας σκέψης πως κάποιος άλλος μπορεί να τα χρειαστεί ίσως, το πιθανότερο είναι να τα τραβολογούν οι σκύλοι κι οι γάτες από δω κι από εκεί και ούτε να ανοίγουμε επιτόπου την επιστολή και να πετάμε κάτω τον άδειο φάκελλο.

 

1

 

Προτείνεται έτσι από τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Κατουνίστρας να συγκροτηθεί και γιατί όχι μια εθελοντική ομάδα το ταχύτερο δυνατό να αποσυμφορηθεί ο χώρος απ' την κατάσταση αυτή στην οποία περιήλθε και ας συμβάλλουμε όλοι μαζί για το γενικότερο καλό της περιοχής μας.

 

7

 

Με την ελπίδα για συμμόρφωση και ενεργοποίησής μας θα αναμένουμε και την οποιαδήποτε απορία σας η και πρόταση ακόμα στη φόρμα επικοινωνίας κάνοντας κλίκ εδώ

 

Με σεβασμό και εκτίμηση

ο

πρόεδρος Κατουνίστρας (Δαναού)

Καπέλλος Κωνσταντίνος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατα άρθρα

Βρείτε μας στο FaceBook